Elke zaterdag staan we voor u klaar in Hoogeveen!

06 82265738 info@marktbakker.com

Hoe het allemaal begon

Jan Doldersum

Voor deze “wist je dat?” ging JAN in gesprek met Jan Doldersum over de start van zijn bedrijf. Die luidkeels begon te vertellen dat het allemaal in 1985 begon. Jan was net afgestudeerd aan de detailhandelsschool en kwam via zijn oudste broer in aanraking met marktbakker Hamstra. Hier mocht Jan aan het werk. De bakkerskraam, zoals we die nu kennen, is gekomen door een samenloop van omstandigheden.

Een plek op de markt was schaars, hiervoor waren altijd lange wachtlijsten. Om op zo’n wachtlijst te komen, was het verplicht om ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel. Jan had zichzelf ingeschreven bij alle markten in Groningen, Drenthe en Overijssel. Echter gaf de KvK na twee jaar aan dat het nu wel tijd was voor wat bedrijvigheid anders zouden ze Jan uitschrijven. Toen is Jan, mede door aanraden van zijn vader, begonnen met zijn eigen bedrijf “Marktbakker Jan Doldersum”.

“Ik stond gemiddeld op nummer 16 van de wachtlijst, dit bood maar weinig mogelijkheden”

JAN vroeg zich af hoe Jan Doldersum dan wel een plek op de markten heeft weten te bemachtigen en vroeg enthousiast verder. Het antwoord was als volgt:

Door de val van de Berlijnse muur werden Oost en West Duitsland samengevoegd, dit bood kansen aan Nederlandse ondernemers om in Duitsland handel te drijven. Hierdoor gingen veel bakkers op Duitse markten staan, waardoor de wachtlijsten minder vol raakten en zodoende kreeg Jan zijn eerste markten toegewezen in 1991. De eerste markten waren Heino, Elburg, Beilen en Ruinen.

Signature JAN

One thought on “Hoe het allemaal begon”

  1. Zoooooooo. Vind het leuk om dit zo te lezen. Veel met bakker Jan gepraat, maar dit is zo nooit ter sprake gekomen. Kom maar op met het volgende Block

Comments are closed.